NieuwsberichtenPERSBERICHT 28 juni 2017 
 
Inspirerend leren op OPOD Zomerschool 
 
Voor het tweede jaar op rij krijgt Dordrecht een Zomerschool. Dit jaar zelfs voor zeven basisscholen op drie locaties! Dit zijn locatie de Albatros, Wantijschool Maasstraat en Mondriaan. Op locatie Mondriaan komt een unieke samenwerking tot stand. OPOD, als initiatiefnemer van de Zomerschool, gaat de samenwerking aan met basisschool de Fontein van stichting H3O. Een bundeling van krachten voor de kinderen waar deze Zomerschool zo goed voor is!  Vorig jaar was de eerste editie van de OPOD Zomerschool op de John F. Kennedyschool. Dit was een groot succes. De kinderen waren razend enthousiast en gaven na afloop aan, dat zij het nieuwe schooljaar met meer zelfvertrouwen tegemoet gingen. Ook stichting OPOD was blij met het resultaat. De Zomerschool leverde meer op dan gedacht en ook de gemeente Dordrecht was hiervan overtuigd. De plannen voor de aankomende tweede editie zijn dan ook gerealiseerd in samenwerking met de gemeente. Dankzij die steun kunnen we de Zomerschool op meer locaties aanbieden en nog meer kinderen een positieve ervaring bezorgen. Dankzij de Zomerschool beginnen kinderen met een goede start - en juist zonder de zgn 'zomerdip'- aan het nieuwe schooljaar.  In de ochtend volgen de kinderen een lesprogramma op maat, gericht op het verhogen van taal- en rekenvaardigheden. ’s Middags trekken ze er op uit voor leuke activiteiten op het gebied van natuur, sport en cultuur. Hattrick Sport verzorgt de 
sportieve activiteiten tijdens de Zomerschool en in week 2 staat een bezoek aan het Weizigtpark op het programma, thema: ‘Groen doet goed!’  De Zomerschool duurt twee weken: van 7 tot en met 17 augustus 2017. In totaal doen er zo’n zestig leerlingen mee. De deelnemende basisscholen zijn De Albatros, De John F. Kennedyschool, Wantijschool, de Bever, Mondriaan, Mozaïek en de Fontein. ​Ook Albert Heijn ‘van der Poel’ en JUMBO ‘de Staart’ werken mee aan de Zomerschool. Zij dragen bij aan een gezonde lunch tussen de middag. Op 7 augustus om 9:00 uur  is de feestelijke opening in het bijzijn van wethouder Heijkoop op basisschool de Mondriaan, Jacob Marisstraat 80.  

Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie contact op met Henk Wiersma (directeur JFK/ 078-6176070) of Mark van der Sluijs (directeur de Albatros/ 078-6185045)  
 
 
Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (stichting OPOD) verzorgt onderwijs voor ruim 3300 leerlingen op 13 scholen in Dordrecht. 
 
 

                       


 wordt weergegeven